Yeni geliştirilmiş ve enerjiyi eşit dağıtan Q Switched ND:Yag lazerler farklı cilt tonlarında farklı uygulamalarda kullanılmaktadır.
Q Switched ND:Yag lazerler dermiste kollajeni artırırken cilt lekelerini yok eder. Cilt lekelerinin yanısıra dövme ve kalıcı makyajı da silebilmektedirler.
Güneş, yaşlılık, doğum lekeleri ve melazma da tedavi edilebilmektedir. Hastada herhangi bir kabuklanma oluşmadan lekeler uygulanan seanslar ile giderek açılmaktadır.
Q Switched ND:Yag lazerler aynı zamanda cilt yenilemede gözeneklerin azaltılmasında yüzdeki yağ dengesini sağlanmasında akne ve akne izlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır Karbon bazlı losyon ile uygulanan işlem fototermal etki yaparak cildin yenilenme sürecini harekete geçirir.

Hızlı, Güvenilir ve Etkili

Uygulamalar
Melasma
Her Renk Dövme Silme
Nevus of Ota
Epidermal Lekeler
Cafe u Lait(Kahve Lekesi)
Güneş ve Yaşlılık Lekeleri
Dermal Lekeler
PIH
Soft Peeling
ABNOM

Leke Tedavisi

Leke, normalde cilt rengini veren melanin isimli pigmentin vücudun belirli bölgelerinde cilt altında düzensiz kümelenmesi ile meydana gelir. Melanin pigmenti birikimine bağlı leke;

Gebelik döneminde kloazma dediğimiz yüzde gebelik maskesi olarak,
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak el sırtı, göğüs, boyun ve yüzde yaşlılık lekesi olarak,
Güneş yanıkları sonrası yüz ve dekolte cildinde güneş lekeleri tarzında,
Deodorant ve parfüm uygulamaları sonrası koltuk altı, boyun gibi alanlarda,
Lazer yada ağda uygulanması sonrası kimyasallarla ve güneşle kontrolsüz temas sonrası,
Dövme sildirmede yanlış uygulamalar sonrası,
Bazı sistemik hastalıklarda (böbrek ve diyabet vb.) ciltte bölge bölge renk değişikliği biçiminde meydana gelebilir.

Lekeler, cildin hassas olduğu, güneş ve kimyasal maddelerle en fazla temas eden bölgeleri başta olmak üzere bazı hastalıklar ve yaşın ilerlemesi ile vücudun her bölgesinde görülebilir.
Eller güneş ve kimyasallarla teması nedeniyle, yüz ve boyun cildi ise güneşle olan temas fazlalığından dolayı lekenin en fazla görüldüğü cilt bölgeleridir.

Leke Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Leke tedavisinde öncelik her zaman leke oluşumunun önlenmesine yönelik yapılmalıdır. Leke özellikle güneş ve kimyasal kullanıcılarla meydana geldiği için alınabilecek önlemler şöyle sınıflandırılabilir;

Çocukluk döneminden başlayarak, her yaş güneşten uygun koruma faktörlü güneş koruyucularla korunmalı.
Güneş koruyucu sadece plajda kullanılan bir ürün değildir, karlı havada dahi gerekli olursa kullanımı gereklidir.
Güneş ve solaryumla bronzlaşmaya çalışırken ciltte kontrolsüz olarak yanıklar yapılmamalıdır.
Kozmetik ürün olarak kullanılan; alkollü ıslak mendiller, deodorantlar, tüy sarartıcı kremler, bronzlaştırıcı kremler gibi ürünlerin hatalı kullanımları, özellikle güneşle temas etmeleri ciltte lekelenmeler yapar. Bu tür ürünlerin kullanımında dikkatli davranılmalıdır.
Özellikle yüz, koltuk altı, kasık bölgesi gibi cildi ince bölgelere uygulanan ağda, lazer epilasyon, cilt bakımı, peeling işlemleri ve lazerle cilt yenileme gibi işlemlerden sonra cildin güneşten, kimyasal ve mekanik travmalardan (kozmetik ürün uygulanması veya peeling, masaj uygulama vb) özenle korunması gerekir.
Akne izlerine gelişi güzel uygulanan tedaviler ileride leke sebebidir.
Hamilelik döneminde meydana gelen yüzdeki gebelik lekesi; hormonal durumdaki değişiklerin güneşle etkileşimi sonrası olduğu için bu dönemde özellikle güneşten dikkatle korunmalıdır.
Cilt nemlendirilmesi her yaş ve her mevsim doğru olarak yapılmalıdır. Cildin hassas bölgeleri olan yüz, dekolte ve el cildine belirli aralıklarla yapılan bakımlar, hem lekelenmeleri hem de o bölgelerin hızla yıpranmasını durduracaktır.
Lekelerin oluş sebeplerine göre tedavi planları belirlenmeli ve leke tedavisinin uzun sürebileceği ve sabırlı davranmak gerektiği unutulmamalıdır.

Leke tedavisi 4 basamaktır;

1- Lekenin meydana geliş sebebi araştırılıp, etken bulunarak cildin o sebepten arındırılması gerekir. Eğer buna dikkat edilmezse var olan leke tedavi edilse de tekrar oluşabileceği unutulmamalıdır.
2- Ciltte oluşan akut denilen yeni başlamış olan hastalık belirtileri varsa (yanık, kızarıklık, kaşıntı, pullanma vb) bu şikayetler tedavi edilmelidir.
3- Lekenin durumuna göre bir tedavi yöntemi belirlenip sabırla tedavisi yapılmalıdır.
4- Leke tedavisi sonrası gerekli bakımın ve korumanın yapılması gerekmektedir.