Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Operasyon sırasında yapılacak müdahaleler, septum deviasyonu var mı? Burun kemiklerinin kırılması gerekiyor mu? Kemer alınacak mı? Yoksa yalnızca burun ucu ve kanatlarına yönelik girişimler mi yapılacak? Buna bağlı olarak operasyon süresinin uzunluğuna kısalığına, kişinin kemik, kıkırdak ve deri dokularının özelliklerine göre değişmektedir.

Bununla beraber cerrahın operasyon sırasında hassasiyetle çalışmasına ve tüm girişimleri çevre dokulara tahribat vermeden yapmasına bağlı olarak da değişmektedir.

Prof. Dr. Nazım Çerkeş burun ameliyatları konusunda tüm dünyada otorite kabul edilmektedir. Dr. Çerkeş tarafından yapılan ameliyatlarda iyileşme süreci:

Burun ameliyatı sonrası tampon gerekli midir?

Burun kıkırdaklarını ve burun içi derisini koruyucu bir ameliyat yapıldığında ameliyat sonrası burun içine tampon konulmasına gerek yoktur. Deviasyon yapılan hastalarda dahi orta kıkırdak eğriliği düzeltilirken birbirinden ayrılan her iki delikteki burun içi derisi dikişlerle birbirine yaklaştırılabilmekte ve tampon uygulanması gereksinimi ortadan kaldırılabilmektedir. Bu, hastanın daha rahat bir ameliyat sonrası dönemi geçirmesini sağlamaktadır.

Burun ameliyatı sonrası bandaj

Eskiden olduğu gibi ameliyat sonrası büyük alçı kalıplar yerine artık burun üzerine küçük bir plastik kalıp yerleştirilmekte ve bu kalıp 5-6 gün sonra çıkarılmaktadır. Genellikle hastalar 10 gün sonra bütün şişlikleri ve morlukları geçmiş şekilde normal hayatlarına dönebilmektedir.

Burun ameliyatı sonrası ağrı olur mu?

Cerrahi yönden son derece incelikli ve kompleks bir ameliyat olmasına karşın burun estetiği hastalar için ameliyat sonrası çok kolay olan bir operasyondur. Hastalar hemen hemen hiç ağrı hissetmezler ve ameliyattan birkaç saat sonra evlerine geri dönebilirler.